Comuna Șura Mare

Șura Mare (Großscheuern, Nagycsür) situat în județul Sibiu, Transilvania.
Satul a fost atestat prima oară drept Magnum Horreum (Marele Hambar),între 1332-1335, Șura Mare este aproape necunoscută înainte de invazia turcilor din 1493.SURA MARE_SB_1773

In partea de nord-est a municipiului Sibiu, la o distant de 7 km, pe drumul national DN 14, care leaga Sibiul de Medias, se afla comuna Sura Mare, insiruita pe ambele parti ale soselei, pe o distanta de circa 2 km, avand si alte strazi ramificate. Pozitia geografica a comunei este longitudine 45 grade 51 minute, iar latitudine Nordica 24 grade 10 minute.

SURA MARE SIBIU - HARTA - MAPEXPERT GROUP

SURA MARE SIBIU – HARTA – MAPEXPERT GROUP

Comuna este raspandita printe vai. Din punct de vedere administrativ, comuna Sura Mare are in subordine doua sate: satul Sura Mare – resedinta comunei si satul Hamba. Teritoriul comunei este de 75 km patrati, perimetrul construit al comunei fiind de 99 ha.
Comuna Sura Mare se invecineaza in partea de sud cu municipiul Sibiu, in partea de vest cu orasul Ocna Sibiului – statiune balneara, in nord, nord-est cu comuna Slimnic si comuna Vurpar, iar in sud-est cu satul Noul si cartierul Gusterita.

Print Friendly, PDF & Email