Sovata

RO – Orașul Sovata este un oraș balneoclimateric de renume în Europa. Datorită factorilor terapeutici și naturali, este una dintre cele mai renumite stațiuni balneare permanente din România și cea mai importantă din județul Mureș. Localitatea Sovata a fost declarată oraș în anul 1952. Este singurul oraș al regiunii Ocnelor.
Turismul este de fapt activitatea de bază a localității Sovata, datorită existenței stațiunii balneoclimaterice cu profil permanent situată într-un cadru natural deosebit de valoros și cu resurse naturale remarcabile.
Harta turistică 70 x 100 cm pliabil – MapExpert Group 2018.

Sovata - SzovataSovata - Szovata

 

 

 

 

 

 

HU – Szováta nemzetközileg is elismert gyógy- és üdülőhely, melyet a só és még inkább a sós tavak tettek ismertté. Már a rómaiak idején is bányásztak sót ezen a területen. A mélyedéseket az eső és a patakok feltöltötték, így alakult ki a mai tórendszer. A Medve-tó a leghíresebb ilyen képződmény, mely nevét alakjáról kapta. Az Európában egyedülálló heliotermikus tóban – magas sótartalma miatt – a fürdőzők szinte lebegnek a víz felszínén. A szórakoztató élmény mellett a gyógyvizet mozgásszervi – és börbetegségekre, de inhalációs kezelésekre is használják. Az iszappakolást kifejezetten nőgyógyászati panaszok esetén ajánlják. A természetes környezetben elhelyezkedő Fürdőváros, kihasználva a természeti erőforrásokat, alapfunkciójaként a turizmust tartjuk számon. A Szovátán végzett gyógykezelés messze földön híressé vált.

 

Print Friendly, PDF & Email