Microregiunea Sovidék

Borito2

Sóvidék (Ţinutul Sării) este numele văii Corundului şi a Târnavei Mici până la Sovata, denumit după zăcămintele de sare întinse pe mai multe mile pătrate, care se ascunde în poalele pământului, dar care erupe şi la suprafaţă, formând adevărate piscuri de sare.”

Depresiunea Praidului (denumit şi Ţinutul Sării) atinge în cea mai mare lungime 30 km, lăţimea fiind de 27 km. Suprafaţa depresiunii este de 450 km2 pătraţi şi cuprinde localităţile Sovata, Praid şi Corund, cu satele aparţinătoare mici din jur, respectiv aşezările Sărăţeni, Şiclod şi Solocma.

Acest Ţinut al Sării vă oferă o gamă largă de tratamente balneare şi posibilităţi de agrement. Pe lângă lacuri sărate şi dulci, ştranduri, centre wellness şi băi cu nămol, puteţi beneficia şi de aerul cu efecte curative al salinei.

În plus, această regiune este vestită şi pentru evenimentele sale culturale, printre care se numără Festivalul Sarmalelor de la Praid, Târgul Olarilor, care se organizează de Rusalii la Corund şi Zilele Lacului Ursu de la Sovata.


B1-Sovidek-98x68-2013.cdrSovidek-térkép-WEB

 

Print Friendly, PDF & Email